esmaspäev, 3. august 2015

Muinastulede öö 2015: Mineviku asemel mõtleme seekord tulevikule!

Kutsume muinastulede ööl kõiki mere äärde suurelt unistama!

Augusti viimase laupäeva õhtul süttivad randades taas traditsioonilised lõkked, et tähistada Muinastulede ööd. Sarnaselt varasematele aastatele oodatakse suvelõpuüritusel päikeseloojangu ajal kõiki mere äärde süütamaks või vaatlemaks lõkkeid, et olla ühisosaks tulede ketist, mis koos naaberriikidega Läänemere randades luuakse.
 
MTÜ Tuleranda meeskonna eestvedajad unistavad sellest, et Muinastulede ööl moodustub ümber Läänemere katkematu lõketekett ja see tekitab nii meie riigi kui ka naaberriikide inimestes kõikjale levivaid positiivseid mõtteid ja tugevnevat ühtsustunnet. Et meil kõigil oleks kord aastas üks ühine ettevõtmine, mis Läänemere äärseid rahvaid ühendab. 

Foto: Kalev Kuus, 2014 august: Koguva sadam muinastulede ööl
 
Tänavuse Muinastulede öö teemaks on: unistame suurelt! "Kui enamasti mõtleme lõkkeid süüdates minevikule, siis seekord võiks ettepoole, tulevikku vaadata," ütles MTÜ Tuleranda eestvedaja Mairold Vaik. "Ka sel aastal soovime taaskord meelde tuletada, et meri, mis meid ühendab, vajab hoidmist. Samas mõtleksime sel õhtul koos, milline võiks Läänemeri ja selle ääres olev vaba riik olla tulevikus. Muinastulede ööl, mil kogunevad mitmed seltskonnad, on hea arutada, milline võiks tulevikus olla meie riik, kus meil ja meie lastel oleks hea elada. Kutsume sel aastal Muinastulede ööl osalejaid unistama ja kirja pandud tulevikuloost pärast ka teada andma.”
 
Muistsel ajal süüdati lõkked teadete edastamiseks kaugete vahemaade taha või tee näitamiseks merelolijatele. Tänapäeval süüdatakse lõkked selleks, et tunda ühtustunnet kõikide Läänemere ääres elavate inimestega ja saata üksteisele häid mõtteid. Vaata lähemalt www.muinastuled.ee
 
Eesti Tulevikulood on augustist novembrini toimuv aruteluperiood, mil vahetatakse mõtteid Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. Lugude kogumise eesmärgiks on tuua kokku erinevaid vaatenurki ja ideid, et arutelude tulemusel sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonna jaoks kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis.
Tuleranda MTÜ eesmärke ja suurelt unistamist toetavad Eesti Tulevikuloo ja EV100 meeskonnad ning Keskkonnainvesteeringute Keskus.
 
Muinastulede öö jooksev info ja fotod: http://muinastuled.blogspot.com/
Kutse Youtube’is: Kutse mere äärde!
 
MTÜ Tuleranda eestvedaja:
Mairold Vaik (+372) 521 9785 muinastuled@gmail.com, Skype: mairold2
 
Tulevikulugude eestvedaja:
Marten Lauri (+372) 5907 4104 marten.lauri@arvamusfestival.ee
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar