pühapäev, 24. august 2014

Et muinastulede öö järel oleks rannad endiselt puhtad...

Muinastulede öö üritusele tullakse kokku selleks, et väljendada oma ühtsustunnet ja ka suhtumist meie ühisele merele. Läänemeri on ju meri, mis vajab hoidmist.
 
Tiina Liimandi foto Pärnu rannast 2013
Viimasel paaril aastal on peale muinastulede öö üritust, järgmistel päevadel, meie meeskonnale saadetud infot ja fotosid selle kohta, et mitmes mereäärses kohas on üritusest rämpsu maha jäänud.
 
Eelkõige häiris negatiivse tagasiside saatjaid see, et mitmel pool vedeles taevalaternate jäänused, alumiiniumist küünlakesti, kalmu- ja õueküünalde jäänuseid (klaas, vaha, torbikud) ja ka põlenud tõrvikutest risu. Anti teada ka pikniku pidamisest jäänud prahist ja ka lärmakatest seltskondadest.
 
Pahandati ka sellepärast, et avalikele suplusrandadele olid jäänud poolpõlenud lõkkeasemed koos kustunud tukkidega. Linnade piires avalikud rannad peale üritust üldjuhul koristatakse kommunaalettevõtete poolt, aga valdav enamik randu jääb risustatuks mitmeks päevaks. Need, kes järgnevatel päevadel mereranda külastavad, nii küll positiivsete emotsioonidega ei naase.
Paneme teile südamele, et muinastulede ööl kasutame lõkkematerjaliks vaid puitu. Ei lase lendu taevalaternaid, õhupalle ega ilutulestikku ning kogu oma tekitatud prahi võtame peale üritust kaasa. Hoiame merd, mis meid ühendab!

 
Mõned fotod, mis lugejad meile saatnud.
 
 
http://blog.maaleht.ee/parnumaa/?p=16138
 
 
Loe lisa:
Madis Praks:„Rahvas tuli mere äärde ilusat ööd ja muinastulesid nautima, kuid jätsid enda järel koristamata. Öösel oli ilus, aga hommikul avanes rannas kole vaatepilt, iga paarikümne meetri tagant oli näha poolikuid lõkkeasemeid ning vedeles ärapõlenud küünlaid. Kohalikud inimesed pidid selle kõik ära koristama.”

 
Surfirahvas tunneb muret risuse ranna pärast.
Loe lisaks meie veebilehelt hea loodushoidmise tavasid, siit.
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar