reede, 30. august 2019

Muinastulede öö läidab lõketega koos suvemälestused

Laupäeval, 31. augustil, süüdatakse taas muinastulede öö lõkked, et üheskoos möödunud suvele tagasi vaadata ja uuteks väljakutseteks ideid koguda. Reede varahommikuks, 30. augustiks on muinastulede veebikaardile teada antud 220st lõkkest, millest 160 on märgitud Eestisse, avalikke lõkkeüritusi on praegu veel märgitud rohkemgi kui eralõkkeid.

Laulu- ja tantsupeo ühe korraldaja Sten Weidebaumi sõnul inimestele lihtsalt meeldib suve lõpus lõkke ääres koguneda ja koos olla.

„Eestlased armastavad tuld ja küllap nii mõnegi lõkke juures peetakse väike laulupidugi“, ütleb Weidebaum ning lisab: „Laulu ja tantsu juubeliaastal kutsume kõiki üles süütama Muinastulede ööl lõkked ka nendes kohtades, kust suvel laulupeo tuli mere poole saadeti või sealt tuli“. Tema sõnul võib lõkke juures meenutada laulupeo laule või isegi muinastulede ööl traditsiooniks saanud lugusid.

 

Muinastulede ööl on ka oma Tulelaul, mille esitajaks on Marek Sadam. “Muinastulede öö on minu jaoks erilise tähendusega alati olnud - soe lõke, sõbrad ja meenutusjutud möödunud suvest. Kuid nüüd, kui saan laulda Tulelaulu iga inimese südamesse sel õhtul, on see päev minu jaoks veel tähendusrikkam,” lausub Sadam.

Tulelaulu laulusõnad on kättesaadavad aadressil muinastuled.ee/tulelaul, samal veebilehel või telefonis äpiga Navicup saab ka oma lõkketeate ühisele kaardile kanda. Sel aastal on kasutusel ka uus äpp, mis võimaldab süüdata oma virtuaalse lõkke ning leida endale lähim lõkkekoht. Telefoniäpp on tasuta alla laetav Google Play või Apple Store veebipoest.

MTÜ Tuleranda head partnerid on OÜ Navicup ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus. Coop andis hoogu uue lõkkerakenduse arendamisel ja Heat3 aitas tuld juurde süüdata Tulelaulule.
Rohkem infot Muinastulede öö kohta: 

Rohkem infot Muinastulede öö äpi kohta nii kasutajatele kui ka ürituste organiseerijatele: 


Videomeenutus eelmise aasta muinastulede ööst EV100 tuules.
 

#muinastuledeöö #muinastuled #ancientbonfires

#tuletulemine #laulupidu #minuarm #SongFestival

#muinastuledeöölaul #tulelaul

#EV100 #Eesti100

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar