neljapäev, 4. august 2016

2016: Valmistume järjekindlalt suvelõpusündmuseks

Foto Hr Taivolt Lääne-Virumaal
Augusti viimase laupäeva õhtul, sel aastal 27. augustil, süttivad randades traditsioonilised lõkked, et tähistada Muinastulede ööd. Erinevalt varasematele aastatele ootame kõiki lihtsalt mere äärde oma lõket süütama. Oma väikesed lõkked võib süüdata juba kell 20:30, et hämaruse saabudes oleks leegid juba kaugele näha.

Sadadest lõketest moodustub Eesti randadesse lõkete kett, mis jätkuvad ka naaberriikidesse ümber Läänemere. 

MTÜ Tuleranda meeskonna eestvedamisel moodustub aastaks 2018 ümber Läänemere võimalikult tihe lõketekett ja see tekitab nii meie riigi kui ka naaberriikide inimestes kõikjale levivaid positiivseid mõtteid ja tugevnevat ühtsustunnet. MTÜ Tuleranda kogub oma veebikaardile lõkketeateid, ürituste infot ja tagasisidet, jagades eelnimetatud infot veebikanalite kaudu  ja meedias. Samuti levitab MTÜ head mõtteviisi, et randades käitutaks loodushoidlikult.

Muistsel ajal süüdati lõkked teadete edastamiseks kaugete vahemaade taha või tee näitamiseks merelolijatele. Tänapäeval süüdatakse lõkked selleks, et tunda ühtustunnet kõikide Läänemere ääres elavate inimestega ja oma tulega saata üksteisele häid mõtteid. Vaata lähemalt www.muinastuled.ee

Lisainfot:
Muinastulede öö jooksev info ja fotod: http://muinastuled.blogspot.com/
Kutse Youtube’is: Kutse mere äärde!
-------
Lisa oma lõke veebikaardile muinastuled.ee
Lõkkekaart
Muinastulede öö FB-sündmusena
Avalikud lõkkeüritused 2016 kaardil 
-------
Goodnews.ee artikkel 13. augustist 2014: Muinastulede öö läidab randu ühendavad lõkked


MTÜ Tuleranda teeb koostööd Riigikantselei EV100 meeskonnaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar