neljapäev, 17. august 2023

Virtuaalseid lõkkeid süüdatakse muinatulede ööl juba 15. korda

Muinastulede ööl mererandades lõkete süütamise traditsioon on juba üle 30 aasta vana. Esmalt levis info kord aastas toimuvast sündmusest suust suhu ja külast külla. Aastal 2009 hakkasime lõkketeateid koguma veebikaardile ja see andis traditsiooni levimisele tuult juurde. Virtuaalselt süüdatakse muinastulede öö lõkkeid sel aastal juba 15. korda. 

Sel puhul jagame lõkete kaarti aastast 2009 koos fotodega, mille on lõkete süütajad saatnud tulede kaardi haldajatele MTÜ-st Tuleranda.


2022. aasta augustikuu viimasel laupäeval täitus 30 aastat sellest hetkest, kui kaks ülemere sõpra otsustasid ühel ajal süüdata lõkke oma kodurannas. Aasta peale esimesi lõkkeid ühines traditsiooniga ka Koguva küla kogukond Muhumaal ja mõned seltskonnad Saaremaalt. Tänaseks 31 aastat tagasi alguse saanud ideest on traditsioon järgijaid kogunud tasapisi, kuid aastast 2009, kui lõkkekohti veebikaardile kogudes samal ajal asuti inimesi mere äärde kutsuma, igal aastal koguneb mere äärde rohkem kui sada tuhat osalejat. 

Loe lisa ja süüta 26. augustiks 2023 ka oma virtuaalne lõke: muinastuled.ee



Esimesed muinastulede öö lõkked süüdati nii Eestis kui Soomes aastal 1992

Mis on muinastulede öö?



Navicup aitab lõkketeateid koguda (lae alla äpp lähimate lõkkekohtade leidmiseks ja enda asukohas lõkke kaardile kandmiseks)





#ancientbonfires #ancientbonfiresnight #thenightofancientbonfires #thenightofancientlights #muinastuled #muinastuledeöö #senāsugunsnakts #senāsugunsnakts #muinasitulienyö #ночьдревнихогней #forneldarnasnatt

#googleearth #sea #wave #beach #summer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar