pühapäev, 1. september 2019

Selle aasta muinastulede öö möödus imelises tuulevaikuses

31. augustil toimunud muinastulede ööd võib nimetada viimaste aastate kõige ilusama ilmaga lõkkeürituseks. Isegi kesksuvised jaanipäevad ei konkureeri sellega, mis möödunud nädalavahetus meile pakkus.

Läänemeri rahunes, sile veepind soosis paadiga veesõitjaid ja ka hilisõhtul ei läinud temperatuur kusagil alla 15 kraadi. Päikseloojang oli imeline, tuul vaibunud ja õhk nii selge, et lõkkeid võis näha kilomeetrite taha. Tähistaevas koos linnuteega oli omaette vaatamist väärt. Tundub, et möödunud suvekuud võeti kokku kingitusega ilmataadilt.

Allpool droonivideo Ahto Laanelt, mis on filmitud Salmistu sadama lähistel. See viis minutit näitab kõike seda, mis eelpool sai kirjeldatud.


Nii pimedas nii palju lõkkeid ei ole varem drooniga võetud.


Jagan veel paari head fotot.
Madis Rehepapi foto Muhu saarelt

Argo Vaikla muinastulede öö Merikülas, Kakumäe lahe ääres

Pärnu ranna lõke ja lõkkerituaal, foto: Romet Kehkla




Lõkkekaardile www.muinastuled.ee kanti peaaegu 500 lõkkekohta, neist veidi üle 350 Eestist. Avalike lõkkeürituste osas tehti varasemate aastatega võrreldes rekord - 132 lõkkeüritusele olid kõik kutsutud (ja vaid 10 neist olid piletiga lõkkeüritused).
Ilmselt võis Eesti randades tegelikult olla rohkem kui paar tuhat lõket, ilm kutsus inimesed arvuti tagant loodusesse ja polnud mahti enda lõketest virtuaalselt teada anda.

Aga kõik läks hästi ja negatiivset tagasisidet ei ole kuulda olnud.



Kohtumiseni aasta pärast, 29. augustil!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar